Edelsteentherapie

Edelsteentherapie kan worden ingezet voor:

 • het vrijmaken van negatieve en/of geblokkeerde energie;
 • het in balans brengen van de chakra’s;
 • het opladen van de chakra’s;
 • zuivering en versterking van de aura;
 • diepe innerlijke rust (bij stress);
 • depressie;
 • verlichting van pijn of kramp;
 • uiten van (oude) emoties;
 • (zelf)vertrouwen en geestelijke kracht;
 • versterking van het immuunsysteem;
 • loslaten;
 • energetische bescherming;
 • energy boost (bij burn-outklachten).

Edelsteentherapie kan je leven positief beïnvloeden, vooral in tijden van ziekte, stress en (grote) veranderingen.

Een edelsteen geeft een helende energie die energetisch inwerkt op je lichaam. Een healing met edelstenen en kristallen helpt en ondersteunt je op een zachte manier bij klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld darmklachten, angstklachten, rugpijn of vermoeidheid. De healing wordt niet alleen ingezet ter bestrijding van deze symptomen. Ook de oorzaak achter de klacht wordt blootgelegd en behandeld.

Tijdens de sessie overleggen we welke legging/healing het beste bij je past en worden de stenen die voor de healing nodig zijn uitgekozen/gependeld. Bij deze keuze wordt er o.a. gebruikgemaakt van een combinatie van signatuurleer en fysieke gegevens. De signatuurleer kijkt vooral naar de uiterlijke kenmerken van een steen, zoals vorm, kleur, belijning, patronen, hardheid, dichtheid, textuur, vorming en transparantie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de fysieke gegevens zoals de hardheid, dichtheid, chemische samenstelling en kristalstelsels.

De gekozen edelstenen worden rondom en op het lichaam (chakra’s) gelegd.

Voor de rest doen de stenen zelf hun werk. Ze verbinden zichzelf met elkaar als een groot harmonieus veld om jou te geven wat op dat moment nodig is.

In combinatie met een aura-/chakrahealing stroomt energie je lichaam binnen waardoor blokkades, pijn of oude (karmische) stukken kunnen worden opgelost.

Vaak voel je je na de kristallegging een stuk lichter, meer ontspannen en geaard. Je voelt meer rust in je lichaam.

Na de sessie ontvang je een passend edelsteenelixer of een edelsteen die jouw proces of thema ondersteunt. Het stenenelixer kan inwendig worden gebruikt, zoals een bloesemremedie. Het verschil met een bloesemremedie is dat een elixer van stenen met name werkt op heel oude problemen en patronen. De voor jou gekozen edelsteen kan – afhankelijk van de steensoort en klacht – direct op het lichaam gedragen worden, of in de woonkamer, slaapkamer of werkruimte worden gelegd.

Tijdens een consult worden ook vaak adviezen gegeven over levensstijl, voeding en lichaamsbeweging. Ook die factoren kunnen bijdragen aan verlichting van de klachten.

De combinatie van de werking van de stenen en het volgen van de adviezen maakt dat je je beter kunt gaan voelen.

Drink na de behandeling genoeg water, want de toxines moeten uit het lichaam kunnen vrijkomen.

De resonantie werkt 48 uur door. Doe je dat niet dan kan je hoofdpijn of andere klachten krijgen.

Edelstenen zijn te gebruiken naast reguliere behandelmethodes en medicatie. Ga met klachten altijd eerst naar de huisarts of specialist.

Achtergrondinformatie edelsteentherapie

Edelsteentherapie is een holistische therapie, waarbij het eigen geneeskrachtige mechanisme van het lichaam geactiveerd wordt en we fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel weer meer in evenwicht kunnen worden gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van de resonanties en vibraties van (half)edelstenen, kristallen en mineralen.

Het gebruik van edelstenen en mineralen bij klachten is een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen. Ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan. Edelstenen worden nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en de energie te geven om zichzelf te herstellen (edelsteentherapie).

Alles bestaat uit energie, niet alleen wij mensen maar ook materie. Energie is een trillingsfrequentie. Je kunt een trilling voelen als deze met jou resoneert. Als je twee stemvorken hebt en je slaat er één aan die qua toonhoogte dicht bij de ander ligt, dan zal de andere stemvork uit zichzelf mee gaan trillen. Trilling wordt overgenomen door iets wat eenzelfde soort trilling kan vormen.

Een steen heeft altijd één trilling, een vaste vorm, vaste moleculen en de structuur verandert op moleculair niveau niet.

Door middel van het dragen van een edelsteen wordt de menselijke aura, die uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, beïnvloed. Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Kristallen vergroten door hun structuur en harmonie trillingen in de directe omgeving door energievelden weer in hun optimale staat / frequentie te herstellen. De therapeutische werking van edelstenen berust dus op de energietrillingen van de stenen.

Als nuchtere westerlingen zoeken we naar bewijzen van deze aura’s / energielichamen. Daarbij hebben we inmiddels enige houvast gevonden met de uitvinding van de Kirlian-fotografie oftewel aura-fotografie, die het mogelijk heeft gemaakt om op een foto de uitstraling van het energielichaam van een plant, dier, mens of edelsteen zichtbaar te krijgen. Kristallen hebben een zogenoemde piëzo-elektrische lading. Zo is de resonantiefrequentie van kwartskristallen uiterst constant en leent zich daardoor goed voor onder andere tijdmeting. Deze kristallen worden vanwege deze eigenschap verwerkt in bijvoorbeeld een kwartshorloge, computer, radio, radar en sonar. Bergkristallen hebben een ordelijke en symmetrische energiestructuur. Ze zijn altijd in harmonie met de universele energie en stralen in verbinding met elkaar consequent en constant uit. Daardoor kunnen we met deze eigenschap van bergkristal de aura ordenen, verhelderen, verschonen, en de geest structureren. Gaan we een bergkristal programmeren, dan straalt hij tevens de afgesproken programma’s uit.

Voor meer informatie over de geneeskrachtige werking van edelstenen is het aan te bevelen om de boeken van de Duitse natuuronderzoeker Michael Gienger te raadplegen, één van de belangrijkste schrijvers op het gebied van edelsteentherapie. Hij had veel ervaring met het testen en gebruiken van edelstenen en hij publiceerde alleen resultaten die vele malen herhaald en bewezen zijn.

Ook kinderen, dieren en planten reageren goed op edelstenen. Zo kun je de kamerplant ficus oppeppen door aventurijn op zijn aarde te leggen. Ook de toermalijn en boomagaat stimuleren de groei en bloei van planten. Dat lijkt toch een bewijs dat er niet slechts een placebo-effect optreedt.